Op deze pagina vind je de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen, neem dan contact met mij op en dan help ik je graag.

Algemeen

Hoeveel sessies zijn er nodig?

Ik werk aan de hand van de Total Balance methode. Gemiddeld zul je 15 tot 20 sessies nodig hebben. Maar jij bent uniek dus dit traject is voor jou op maat en kan dus ook korter of langer duren. Het traject doen wij samen en jij behoudt de regie.

Hoe lang duurt een coaching-sessie?

Een coaching sessie duurt maximaal 60 minuten.

Moet ik mijn werkboek altijd meenemen?

Ja, die moet je naar elke coaching-sessie meenemen. Het is namelijk dé leidraad binnen jouw traject.

Moet ik alle opdrachten maken die in het werkboek staan?

Dit bespreken wij per keer. Niet alle opdrachten zullen behandeld worden tijdens de coaching-sessies. Je maakt de opdrachten immers voor jezelf.

Hoe verloopt de betaling?

Je betaald direct na afloop van een coaching-sessie. Dit kan via een betaalverzoek of overboeking. Ik stuur standaard geen factuur, maar wil je dit wel dan is dit uiteraard wel mogelijk.

Wat is een 5- of 10-stappenkaart?

Met een 5-stappenkaart betaal je in 1x voor 5 coaching-sessies en krijg je 10% korting op het totaalbedrag. Met een 10-stappenkaart betaal je in 1x voor 10 coaching-sessies en krijg je 15% korting op het totaalbedrag.

Kan ik een afspraak annuleren?

Ja, dat kan kosteloos tot 24 uur vóór de afspraak op werkdagen tussen 10.00u – 17.00u. Dit kan per e-mail (ln.htiafyb@tcatnoc), whatsapp of via het contactformulier. Mocht je de afspraak binnen 24 uur voor de desbetreffende afspraak annuleren dan ben ik genoodzaakt 50% van de geannuleerde uren in rekening te brengen. Bij ‘no show’ ben ik genoodzaakt het volledige coaching tarief in rekening te brengen.

Kan ik tussentijds stoppen met het coaching-traject?

Ja, dat is mogelijk. Je hebt zelf de regie in handen. Wel raad ik je aan om hierover met mij in gesprek te gaan waarom je zou willen stoppen. Wellicht dat we een andere koers kunnen varen die beter bij jou past of komen we tot de conclusie dat het traject voldoende is geweest.


Vergoedingen

Wordt coaching vergoed vanuit je zorgverzekering?

Coaching wordt helaas niet vergoed vanuit je zorgverzekering.

Kan een coaching traject vergoed worden door mijn werkgever?

Vraag hierover naar de mogelijkheden bij je werkgever en controleer je CAO. Wellicht staat er in je CAO een ontwikkel- of opleidingsbudget. Dit kan in overleg met je werkgever bijvoorbeeld besteed worden aan coaching of loopbaanbegeleiding. We zien gelukkig steeds meer dat werkgevers het belang inzien van persoonlijke ontwikkeling.

Kan ik een coaching traject aftrekken van de belasting?

Wanneer je als particulier de coaching zelf betaalt, dan kun je deze kosten inclusief de BTW als scholingskosten aftrekken. Het doel van jouw coaching traject moet dan wel gericht zijn op verandering van positie of het op peil houden of verbeteren van kennis en vaardigheden die je nodig hebt voor het verwerven of behouden van inkomen uit arbeid. Voor meer informatie raad ik je aan om contact op te nemen met de belastingdienst.
Voor zelfstandige ondernemers is het mogelijk om een coaching traject als bedrijfskosten af te trekken voor de belasting.