Ik ben niet goed genoeg.
Ik voel me alleen.
Ik ben het niet waard.
Ik ben bang voor intimiteit.
Ik ben bang om verlaten te worden.
Ik ben bang om te falen.

Herken jij je in meerdere van deze bovenstaande punten? Dan kan het zijn dat je te maken hebt met afwijzing en/of angst.

Afwijzing

Vaak ontstaat afwijzing al in jouw jonge levensjaren. Het kan zijn dat je letterlijk bent afgewezen door één van jouw ouders of dat je in een groot gezin opgroeide en hun aandacht aan jou voorbij ging.
Afwijzing kan heel hardnekkig zijn en jou tot op de dag van vandaag lastig vallen en jouw leven bepalen. Het houdt jou gebonden en klein. Want doordat je bang bent voor afwijzing en jij je niet gezien voelt kan jij je erg onzeker voelen. Hierdoor zou je je kunnen terug trekken en je juist erg alleen voelen.

Samen met God wil ik er met jou achter komen waar die afwijzing is ontstaan. En samen met God gaan wij op zoek naar herstel en heling. Want als die pijn geheeld wordt, dan kun jij in vrijheid gaan leven.
God heeft een hoopvolle toekomst voor jou voor ogen en niet een toekomst van gebondenheid.

Angst is gericht om ons voor te bereiden op iets wat staat te gebeuren. Het tikt als het ware op jouw schouder en geeft advies. Alleen wij reageren op angst door ons zorgen te maken. En wanneer wij ons zorgen maken dan gaan we erover nadenken (piekeren), we gaan erover praten en we beginnen ons voorstellingen te maken (‘Wat als?’). Hierdoor wordt jouw angst alleen maar groter en groter. En op een gegeven moment zit je vast in die ene vicieuze cirkel waar je niet meer uitkomt.

Om deze reden zeg Ik tegen jullie: maak je geen zorgen over jezelf en over wat je zult eten,
noch over je lichaam en over wat je zult aantrekken... Kijk naar de raven: ze zaaien niet en oogsten niet,
ze hebben geen voorraadkamer en geen schuur, het is God die ze voedt.
Hoeveel meer zijn jullie niet waard dan de vogels!
Lucas 12:22+24

Angst

Angst kan jou zo vasthouden dat het je hele leven kan bepalen. Maar Jezus zegt: “Onderdruk jouw angst niet, maar leer op jouw angst te reageren, anders dan je zorgen te maken”. En daar wil ik samen met God jou in gaan coachen. Door jouw angsten bespreekbaar te maken en bij God te brengen zal Hij jou in vrijheid kunnen gaan zetten. Want Hij is hét antwoord op jouw omstandigheden.

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Neem dan contact met mij op.